Ošetřovatelská problematika dialyzovaného klienta - Lindušková, Denisa (2017)
Bakalářská práce se zabývá ošetřovatelskou problematikou dialyzovaných klientů. Skládá se z teoretické a praktické části. Teoretická část zahrnuje úvod do problematiky onemocnění ledvin, ošetřovatelskou péči o pacienta zařazeného do léčebného dialyzačního programu. Praktická část se zabývá vyhodnocením a srovnáním kvality života pacientů. Vyhodnocení probíhalo pomocí analýzy rozhovorů, které se konaly v nemocnicích FN Brno a FN USA.