Logopedická intervence v mateřských školách z pohledu učitele v Jihomoravském kraji - Procházková, Barbora (2017)
Rigorózní práce „Logopedická intervence v mateřských školách z pohledu učitele v Jihomoravském kraji“ pojednává o zajištění, možnostech a provázanosti logopedické intervence v mateřských školách z pohledu pedagoga předškolního vzdělávání. Teoretická část práce obsahuje rešerši odborné literatury zabývající se pojmy komunikace a řeč, dále problematikou vývoje řeči, narušenou komunikační schopností a legislativním opatřením v předškolním vzděláváním. Realizace výzkumu probíhá prostřednictvím kvantitativního výzkumného šetření, na kterém se podíleli pedagogičtí pracovníci mateřských škol z celého Jihomoravského kraje.