Kontrola zaměstnanců ze strany zaměstnavatele - Vašendová, Dominika (2016)
Tato rigorózní práce se zabývá problematikou kontroly zaměstnanců ze strany zaměstnavatele. Autorka se zabývá právy a povinnostmi jednotlivých subjektů při výkonu této kontroly, předmětem kontroly a jejím výkonem samotným. Autorka se dále zabývá jednotlivými možnostmi zaměstnavatele, jak postupovat v případě negativního kontrolního zjištění a také jednotlivými možnostmi, jak mohou zaměstnanci postupovat v případě, že jejich kontrolu provádí zaměstnavatel nezákonným způsobem. Autorka se také zabývá zahraniční právní úpravou kontroly zaměstnanců.