Lattice effect algebras - Janda, Jiří (2017)
Tato práce je tvořena několika tématy z oblasti efektových algeber. V první části se zabýváme podmínkami za kterých je možné vnořit Dedekind-MacNeilleovo zúplnění MC(E) efektové algebry E do stejné operátorové efektové algebry E(H) jako E. Otázka je vyřešena pro několik důležitých tříd efektových algeber. Druhá část je zaměřena na tense efektové algebry. Spolu s ostatnímy výsledky je popsána reprezentace v případě, kdy je časový frame odvozen z Jauch-Pironových stavů. V poslední části jsou představeny zobecněné efektové algebry bilineárních forem jako zobecnění efektových algeber lineárních operátorů a jsou podpsány některé jejich vlastnosti.