Postavení třetích osob v exekučním řízení - Měchurová, Helena (2017)
Rigorózní práce „Postavení třetích osob v exekučním řízení“ se zaměřuje především na analýzu tohoto postavení v širším smyslu, kdy součástí práce je rovněž analýza postavení manžela povinného. Aktuálnost dané problematiky je s ohledem na neustálé změny právní úpravy a vývoj soudní judikatury velmi vysoká, z čehož vyplývá i nutnost komplexní analýzy daného odvětví práva. Současně rigorózní práce popisuje i vybrané způsoby provedení exekuce ve vztahu ke třetím osobám, a s tím související možnosti obrany a ochrany jejich práv.