Vybrané právní aspekty ochrany práv pronajímatele bytu - Piškulová, Kateřina (2016)
Tato rigorózní práce se věnuje postavení pronajímatele bytu či domu v rámci trvání nájemního vztahu a rovněž po jeho skončení, a to konkrétně aspektům ochrany jeho zákonem garantovaných práv. Pozornost je věnována nejen právům pronajímatele, ale rovněž jeho povinnostem, které je nutno dodržet k zachování jeho právního postavení a garanci ochrany jeho vlastnického práva. V rigorózní práci je částečně zohledněna i osoba nájemce, jako opačná strana závazkového vztahu, neboť i od jeho postavení v rámci nájemního vztahu se odvíjí postavení pronajímatele. Daná problematika je zkoumána z různých hledisek, jak teoretických, tak praktických.