Analýza a návrh algoritmů pro optimalizci vizualizace dat - Heldová, Lenka (2017)
V tejto bakalárskej práci sa venujeme návrhu algoritmov pre optimalizáciu vizualizácie dát, ktoré sú výstupom nástroja na testovanie výkonu PerfCake. V práci sú opísané dve časti algoritmov, vyhladzovacia a redukčná. Pri vyhladzovaní sú používané jadrové odhady. Pre redukčnú časť sú predstavené tri rôzne algoritmy, ktoré sú na konci práce porovnané. Podľa niekoľkých aspektov je zvolený najlepší reálne použiteľný algoritmus na optimalizáciu dát pre vykreslenie do grafov.