Elektronová mikroskopie pro střední školy - Vencelides, Petr (2017)
V bakalářské práci se věnujeme elektronové mikroskopii, zabýváme se její historií, principy elektronových mikroskopů a v neposlední řadě využitím těchto přístrojů. Práce obsahuje velké množství příkladů pro středoškolské studenty. Příklady je možné aplikovat ve výuce na střední škole. Součástí práce byla konkrétní měření, jejichž výsledky jsou v práci uvedeny.