Využití deskriptivního modelování v data miningu - Klíma, Jan (2017)
V této diplomové práci se věnujeme třem deskriptivním metodám používaným v data miningu. Jde o analýzu nákupního košíku, shlukovou analýzu a analýzu hlavních komponent. Metody jsou teoreticky popsány a je uvedena jejich implementace v analytickém softwaru SAS Enterprise Miner a SAS Enterprise Guide. Následně jsou metody za pomoci softwaru prakticky použity k analýze třech reálných datových souboru.