Elektrochemický biosensor se sulfitoxidasou - Pihar, Martin (2017)
Tato práce se zabývá stanovením siřičitanů za pomoci biosensorů a enzymu sulfitoxidasy. Sulfitoxidasa oxiduje siřičitan na síran za vzniku peroxidu vodíku jako vedlejšího produktu. Bylo vyzkoušeno stanovení siřičitanů pomocí sítotiskového biosensoru a kyslíkové elektrody. Zároveň byl také otestován ferrikyanid jako akceptor elektronů. Na závěr byla stanovena koncentrace siřičitanů ve vzorcích vína.