Systémy ortogonálních funkcí a jejich použití - Bakusová, Miriama (2017)
V této diplomové práci se věnujeme systémům ortogonálních funkcií a jejich použití. V první kapitole uvádíme motivační příklad. Druhá je věnována goniometrickým Fourierovým řadám, jejich vlastnostem a příkladům. Ve třetí kapitole definujeme základní pojmy a vlastnosti Fourierových řad v Hilbertových prostorech. Čtvrtá kapitola nás seznamuje s různými typy ortogonálních polynomů a pátá objasňuje jejich původ.