Středověké chorální rukopisy benediktinského kláštera Rajhrad - Škvařil, Lumír (2016)
V práci jsou popsány jednotlivé středověké chorální prameny rajhradské sbírky (KBOR), dále je v ní určen vztah těchto rukopisů k historii rajhradského kláštera a blíže prezentována podoba tamního chorálu (především hodinkových oficií) v období středověku. Je v ní obsažena též kapitola o neumovém písmu raného břevnovského skriptoria