Australské středoškolské geografické kurikulum - Marková, Eva (2017)
V této diplomové práci se věnujeme Australskému středoškolskému geografickému kurikulu. Nejprve se zabýváme obecně australským kurikulem a následně přímo geografickým učivem zpracovaným ve zmíněném dokumentu proXtamější tzv. „senior secondary“ školy. Po seznámení s Australským středoškolským geografickým kurikulem se věnujeme tvorbě učiva zeměpisu proXučitele na gymnáziích. Na závěr se zabýváme srovnáním Australského středoškolského kurikula sXnaším Rámcovým vzdělávacím programem pro gymnázia.