Extramedulární relaps mnohočetného myelomu - Hejda, Michal (2017)
Ve své bakalářské práci se věnuji extramedulárnímu relapsu mnohočetného myelomu. Zaměřuji se především na jeho srovnání s mnohočetným myelomem a teorie jeho vzniku. Mnohočetný myelom je hematoonkologické onemocnění plazmatických buněk. Extramedulární relaps je stav, při kterém dojde k rozšíření maligních plazmatických buněk z kostní dřeně a jejich usídlení v měkkých tkáních. Poznatky o extramedulárním relapsu umožňují pochopit jeho vznik a mohou napomoci k navržení lepších léčebných postupů.