Solid-state NMR spectroscopy for analysis of pharmaceutical substances - Vytřísal, Filip (2016)
V bakalářské práci se zabýváme analýzou farmaceutických látek, konkrétně methylxanthinů, pomocí NMR spektroskopie pevného stavu. Cílem práce je experimentálně změřit tenzory chemického posunu látek 1-methylxanthin a 3-methylxanthin pro jádra 13C a 15N. Dalším cílem práce je specifikovat možnou optimalizaci experimentu pro methylxanthiny a podobné látky pro budoucí výzkum a doporučit na základě získaných dat minimální délku měření pro jednotlivá jádra, po které by byl předpoklad, že výsledky budou stabilizované a spolehlivé.