Ukrajinský konflikt v kontextu sociální a ekonomické struktury ukrajinských regionů - Nazarej, Erik (2017)
Tato bakalářská práce pojednává o ukrajinském konfliktu v jeho politické rovině a snaží se o vysvětlení prostorových aspektů politické krize na pozadí sociální a ekonomické struktury regionů. Analyzuje složení obyvatelstva, volební výsledky a další statistiky a jejich souvislosti. Práce komunikuje s literaturou, která se zabývá touto problematikou a představuje různé pohledy na věc. Pomocí kartografických a statistických metod se snaží pochopit příčiny politické krize na Ukrajině.