Designing Image Compression Algorithms for Massively Parallel Processors - Matela, Jiří (2017)
V této práci se zabývám paralelním návrhem softwarové obrazové a video komprese a způsoby implementací, které vedou kXvýkonu, který je potřebný pro vizuální aplikace pracující sXvysokou kvalitou obrazu. Soustřeďuji se na využití paralelního komoditního hardware, jako jsou například současné CPU a GPU, pro účely komprese. Aby bylo možné využít plného potenciálu těchto paralelních procesorů je nezbytné, aby kompresní algoritmy byly paralelní. Řada kompresních algoritmů a kompresních kroků uvnitř těchto algoritmu je dnes však veskrze seriální. VXpráci proto zkoumám možnosti reformulace nebo změny vXnávrhu kompresních algoritmů tak, aby bylo možné vyžít potenciálu paralelních komoditních procesorů a dosáhnout tak rychlé softwarové komprese. Jednotlivé kroky komprese rozděluji do tří kategorií: ty které jsou inherentně paralelní; ty které lze přeformulovat tak, aby vhodné pro paralelní zpracování; a ty, které jsou inherentně seriální. VXpráci se zabývám reformulací kompresních algoritmů a