Město Tábor - destinace cestovního ruchu? - Boušková, Aneta; Seidenglanz, Daniel, 1977-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2017)
Cílem bakalářské práce je určení, jestli je možné definovat město Tábor a táborskou aglomeraci jako destinaci cestovního ruchu. Rešeršní část práce vymezuje kritéria destinace, přírodní a kulturní zdroje, vybavenost ubytovacími zařízeními, dopravní a sportovně-rekreační infrastrukturou, destinační management a lokální dopady v místě rozvoje cestovního ruchu. Dále byla provedena analýza dat získaných od Českého statistického úřadu, z dotazníkového šetření Informačního centra v Táboře a webových stránek. Také jsme získali názory z rozhovorů s významnými aktéry cestovního ruchu v této oblasti. Závěrem můžeme říci, že město Tábor i aglomerace destinací je. Města Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí mají nižší pozici v rámci destinace, ale mají potenciál svou situaci zlepšit. Celá destinace by měla zlepšit sportovně-rekreační infrastrukturu. Jednotnost destinace by mohly zlepšit webové stránky sjednocující aktivity v celé oblasti.
Target of the bachelors thesis is vocation, if is possible to define the city of Tabor or agglomeration of this city as a tourism destination Tábor. The search section defines criterias of destination, natural and cultural resources, accomodation, transport, sport and recreation infrastructure, destination management and local impacts at the site of tourism development. After was performed analysis of dates from the Czech statistic office, questionnaire survey of Infocentre Tábor and websites. We received comments of important actors of tourism in this area. In the end we can declare that the city of Tábor and his agglomeration are tourism destinations. Cities of Sezimovo Ústí and Planá nad Lužnicí represent lower position within destination, but they have potential to improve it. Whole destination should get better sport and recreation infrastructure. Togetherness of destination could improve websites unifying activities in the region.
Vedoucí práce: Daniel Seidenglanz
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2017
Keywords: cestovní ruch -- Česko; tourism -- Czechia; Tábor (Česko); Tábor (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses