Město Tábor - destinace cestovního ruchu? - Boušková, Aneta (2017)
Cílem bakalářské práce je určení, jestli je možné definovat město Tábor a táborskou aglomeraci jako destinaci cestovního ruchu. Rešeršní část práce vymezuje kritéria destinace, přírodní a kulturní zdroje, vybavenost ubytovacími zařízeními, dopravní a sportovně-rekreační infrastrukturou, destinační management a lokální dopady v místě rozvoje cestovního ruchu. Dále byla provedena analýza dat získaných od Českého statistického úřadu, z dotazníkového šetření Informačního centra v Táboře a webových stránek. Také jsme získali názory z rozhovorů s významnými aktéry cestovního ruchu v této oblasti. Závěrem můžeme říci, že město Tábor i aglomerace destinací je. Města Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí mají nižší pozici v rámci destinace, ale mají potenciál svou situaci zlepšit. Celá destinace by měla zlepšit sportovně-rekreační infrastrukturu. Jednotnost destinace by mohly zlepšit webové stránky sjednocující aktivity v celé oblasti.