Český ráj - turisticky přetížené území? - Drahotská, Zuzana (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá jedním z aktuálních témat cestovního ruchu - turistickým přetížením, a to na území Českého ráje. Cílem práce je zjistit, zda je tento turistický region přetížen, či nikoliv. K řešení této problematiky je použito vlastní anketní šetření a dotazování příslušných institucí, které jsou doplněny sekundárními zdroji dat a informací. V závěrečném shrnutí jsou stanoveny konkrétní oblasti Českého ráje, kde v současné době k turistickému přetížení dochází, a také shrnuta hlavní zjištění práce.