Znevýhodněné skupiny obyvatelstva na trhu práce v ČR v období nedávné ekonomické krize: regionálně-geografická analýza - Šmejcká, Martina (2017)
Diplomová práce se jako regionálně-geografická analýza zabývá zhodnocením postavení znevýhodněných skupin obyvatel na trhu práce v České republice. Práce je především zaměřena na vývoj počtu uchazečů o zaměstnání jednotlivých znevýhodněných skupin obyvatel na trhu práce a jejich podílu na pracovní síle v České republice, krajích a okresech v letech 2002 - 2015. Pozornost je také věnována zhodnocení dopadů ekonomické krize a recese na vývoj regionálních rozdílů jednotlivých znevýhodněných skupin obyvatel na trhu práce, závislosti některých ukazatelů a největším koncentracím nezaměstnaných znevýhodněných skupin obyvatel z regionálního hlediska.