Výzkum a vývoj webové aplikace pro vizualizaci viditelnosti - Peňák, Martin (2017)
Tato práce se zabývá analýzami viditelnosti a jejich vizualizací ve webovém prostředí. Na začátku je popsán současný stav v této oblasti, přehled základních, rozšířených i alternativních typů analýz a jejich využití. Následně je objasněn princip fungování algoritmu pro výpočet viditelnosti. Další část práce porovnává podporu analýz, jejich možných parametrů a výsledků v komerčních i otevřených GIS softwarech. Nakonec se zaměřuje na vývoj vlastního prototypu webové aplikace zobrazující výsledky analýz nad 2D a 3D mapou.