Elektronické monitorování plodu - variabilita hodnocení kardiotokografie za porodu - Hruban, Lukáš (2016)
Kardiotokografie (CTG) představuje základní metodu elektronického monitorování plodu během porodu, kterou není možné zcela nahradit jinou metodou. Intrapartální monitorování plodu pomocí CTG je zatíženo vysokou mírou neshody mezi hodnotiteli. Cílem práce bylo shrnout současné možnosti intrapartálního elektronického monitorování v diagnostice hypoxie plodu a způsoby hodnocení CTG. Dále pak stanovit míru variability při hodnocení intrapartálních CTG záznamů více hodnotiteli, stanovit míru variability při opakovaném hodnocení intrapartálních CTG záznamů jedním hodnotitelem, hodnocení CTG záznamů porovnat s neonatálními výsledky.