Pěšák divadla - Jiří Svoboda (Podoby profese divadelního režiséra v šedesátých letech 20. století v regionálním divadle) - Satková, Naďa, 1985- (2016)
Disertační práce se zaměřuje na uměleckou tvorbu režiséra Jiřího Svobody (1924-1990) a zároveň pojednává o některých otázkách divadelního provozu ve druhé polovině 20. století