Neurozobrazování u pacientů s cévní mozkovou příhodou - Volný, Ondřej, 1986- (2016)
Zobrazovací metody hrají důležitou roli v managementu péče o pacienty s akutním mozkovým infarktem. Využití multimodálního zobrazení (tj. zobrazení mozkového parenchymu, mozkové cirkulace a mikrocirkulace) umožňuje hodnotit řadu anatomických a pato/fyziologických parametrů, které jsou nezbytným předpokladem kvalitní péče o pacienty s akutním mozkovým infarktem. Disertační práce je tvořena kapitolou „Úvod“ pojednávající o neurozobrazení u akutního mozkového infarktu (hodnocení časných ischemických změn na vstupním nativním CT mozku, CT angiografickým technikám (jednofázová a multifázická CTA), CT perfúzní analýze a hodnocení stupně dosažené reperfúze v přední mozkové cirkulaci). Úvod rovněž obsahuje stručné charakteristiky zobrazovacích protokolů dosud publikovaných pozitivních randomizovaných studiích zaměřených na endovaskulární terapii akutního mozkového infarktu u pacientů s uzávěrem v přední mozkové cirkulaci a jejich klinický dopad. Následuje vlastní práce, která sestává z komentovaných původních prací autora.