Triads in ordered sets - Šlesinger, Radek, 1984- (2016)
V práci se věnujeme studiu tzv. Q-sup-svazů a zobrazení mezi nimi, které jsou fuzzy analogií úplných svazů se zobrazeními zachovávajícími suprema. Jsou ukázány základní vlastnosti Q-sup-svazů, jejich vztah ke známým uspořádaným strukturám a základní charakteristiky jejich kategorie. Poté zavedeme pojem Q-sup-algeber, tj. univerzálních algeber, jejichž operace jsou v každé složce homomorfismy Q-sup-svazů, a předvedeme některé jejich základní vlastnosti. Na závěr je představeno zobecnění pojmu kvantové triády, umožňující aplikaci této konstrukce v řadě kategorií, zahrnující i Q-sup-svazy.