Finanční crowdfunding - Zahránková, Jana (2016)
Rigorózní práce na téma „Finanční crowdfunding“ se věnuje především identifikaci, popisu a rozboru současné právní úpravy týkající se skupinového financování a to jak na úrovni Evropské unie, tak i na úrovni vnitrostátního práva České republiky. Práce zmiňuje historické souvislosti, vývoj crowdfundingu v Evropě a uvádí příklady specifických úprav finančního crowdfundingu některých evropských zemí. Cílem práce je analýza právní úpravy vztahující se k finančnímu crowdfundingu provozovanému internetovými platformami v České republice. Závěr práce obsahuje shrnutí dosažených zjištění a z nich vyplývající doporučení pro harmonizační úsilí Evropské unie v oblasti finančního crowdfundingu.