Ručení při správě daní prováděné Finanční správou České republiky - Gottwald, Jiří; Masarykova univerzita. Katedra finančního práva a národního hospodářství (2016)
Rigorózní práce „Ručení při správě daní prováděné Finanční správou České republiky“ se zabývá ručením za daně spravované finančními úřady. Cílem práce je prověřit právní úpravu ručení v daňovém řádu a jiných souvisejících zákonech, její aplikaci v praxi orgánů Finanční správy České republiky a zhodnotit, zda se oproti předchozí právní úpravě vyvarovala interpretačních potíží a umožňuje lepší využití potenciálu ručení. V případě přetrvávajících či nových interpretačních a aplikačních potíží jsou uváděny úvahy de lege ferenda.
This rigorous thesis „Liability in tax administration administred by Financial Administration of the Czech Republic" deals with liability for taxes administered by tax authorities. The aim of the thesis is to examine regulation of liability in the Tax Code and other laws related to it and its application by the Financial Administration of the Czech Republic and to evaluate whether the regulation of liability, compared with the previous legislation, refrained from interpretative problems and enabled a better use of the liability potential. In case of persistent or new interpretation and application problems considerations de lege ferenda are also provided.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2016
Keywords: Finanční správa České republiky; finanční správa; správa daní; financial administration; tax administration; Česko; Czechia; rigorózní práce; doctoral dissertations