Ručení při správě daní prováděné Finanční správou České republiky - Gottwald, Jiří (2016)
Rigorózní práce „Ručení při správě daní prováděné Finanční správou České republiky“ se zabývá ručením za daně spravované finančními úřady. Cílem práce je prověřit právní úpravu ručení v daňovém řádu a jiných souvisejících zákonech, její aplikaci v praxi orgánů Finanční správy České republiky a zhodnotit, zda se oproti předchozí právní úpravě vyvarovala interpretačních potíží a umožňuje lepší využití potenciálu ručení. V případě přetrvávajících či nových interpretačních a aplikačních potíží jsou uváděny úvahy de lege ferenda.