Otevřená srovnávací studie k ověření bezpečnosti a efektivity použití trombocytárního koncentrátu k terapii laterální epikondylitidy humeru - Walder, Pavel, 1970- (2016)
Disertační práce s názvem: „Otevřená srovnávací studie k ověření bezpečnosti a efektivity použití trombocytárního koncentrátu k terapii laterální epikondylitidy humeru“ se zabývá použitím specifického typu autologní plasmy obohacené o trombocyty a také leukocyty. Obsahuje část teoretickou a tři části výzkumné: 1. analýzu vhodnosti Color power Doppler metody k diagnostice laterální entezopatie humeru, zjištění senzitivity a specifity a určení optimální oblasti pro diagnostiku; 2. analýzu získaného produktu a jeho zařazení podle obsahu jednotlivých složek; 3. analýzu bezpečnosti a efektivity získaného produktu k terapii laterální entezopatie humeru.