Právo na informce u institucí Evropské unie - Kolman, Jiří (2016)
Cílem této disertace je analýza současného stavu práva na informace u institucí EU, prameny právní úpravy a možnosti právní úpravy v budoucnosti, která by vedla k větší transparentnosti legislativního, správního a výkonného jednání institucí Evropské unie. Disertační práce ověřuje hypotézu, že formalizace postupu poskytování informací institucemi EU (nejen informací obsažených v oficiálních dokumentech EU) prostřednictvím nové legislativní úpravy by se efektivněji docílilo transparentnějšího fungování (např. normotvorby) institucí EU.