Přezkum legislativních aktů Evropské unie - Fröhlich, Radek (2016)
Práce se zabývá problematikou soudního přezkumu legislativních aktů Evropské unie. Upozorňuje na zvláštní povahu legislativních aktů a zkoumá specifika jejich soudního přezkumu. Cílem práce je posoudit, zda je Soudní dvůr v tomto smyslu schopen plnit roli unijního ústavního soudu. Práce za tím účelem analyzuje jak institucionální a procesní rámec přezkumu, tak i jeho reálné fungování. Identifikuje přitom základní nedostatky unijního systému přezkumu legislativních aktů a snaží se nalézt jejich možná řešení.