Tvorba Čestmíra Jeřábka ve dvacátých letech 20. století - Vávrová, Kateřina (2016)
Předkládaná disertační práce "Tvorba Čestmíra Jeřábka ve dvacátých letech dvacátého století" se svým tématem vřazuje do současného literárněhistorického diskursu, neboť obohacuje poznání expresionistického odkazu Literární skupiny na základě analýzy prozaického díla Čestmíra Jeřábka z dvacátých let 20. století. Zaměřili jsme se na bádání v archivních institucích, abychom cestou ad fontes mohli za pomocí studovaných dokumentů, dopisů, deníků či rukopisů verifikovat interpretace jednotlivých Jeřábkových publikovaných textů