Formování české právnické obce v letech 1861-1914 : (advokátní komory, právnické spolky a časopisy) - Balík, Stanislav, 1978-; Malíř, Jiří, 1949-; Masarykova univerzita. Historický ústav (2016)
Disertace se věnuje formování české právnické obce v letech 1861-1914. Analyzuje vznik a vývoj advokátních komor, právnických spolků a právnických časopisů v dobovém kontextu
The dissertation deals with the formation of a Czech legal community in the years 1861-1914. It analyses the origin and evolution of the bar associations, law societies and legal journals in the context of the era
Vedoucí práce: Jiří Malíř
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2016
Keywords: 19.-20. století; advokátní komory -- Česko -- 19.-20. století; odborné časopisy -- Česko -- 19.-20. století; právnická sdružení -- Česko -- 19.-20. století; bar association -- Czechia -- 19th-20th centuries; lawyers' associations -- Czechia -- 19th-20th centuries; professional journals -- Czechia -- 19th-20th centuries; disertace; dissertations