V přiměřené lhůtě - Odčinění nemajetkové újmy způsobené nesprávným úředním postupem spočívajícím v nepřiměřené délce soudního řízení - Hadamčík, Lukáš, 1987- (2015)
V této práci se zabývám problematikou náhrady nemajetkové újmy způsobené nesprávným úředním postupem spočívajícím v nepřiměřené délce soudního řízení. Primárním cílem této práce je přehledné zpracování zvolené materie s ohledem na judikatorní závěry Evropského soudu pro lidská práva a Nejvyššího soudu České republiky. V práci rovněž poukazuji na závěry, které považuji za problematické a navrhuji vhodnější řešení. Týká se to např. odlišování mezi posuzováním existence nesprávného úředního postupu a určováním přiměřeného zadostiučinění (druhá kapitola), nebo také metody pro určení přiměřeného zadostiučinění (čtvrtá kapitola).