Postoj laické veřejnosti k transplantaci a dárcovství orgánů - Tarabusová, Andrea (2016)
Diplomová práce se zabývá postojem laické veřejnosti k transplantacím a dárcovství orgánů. Cílem teoretické části je shrnutí poznatků z dostupné literatury o historickém vývoji oboru transplantologie, o právní a etické problematice dárcovství orgánů a jsou zde definovány jednotlivé kategorie dárců orgánů. Teorie rozebírá také fungování transplantačního systému České republiky. Empirická část je zaměřená na zjištění povědomí laické veřejnosti o transplantacích a dárcovství orgánů.