Znalosti sester o komplikacích při péči o tracheostomované - Cacková, Dominika (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na znalosti nelékařských zdravotnických pracovníků (všeobecných sester, zdravotnických záchranářů) o komplikacích při péči o tracheostomované. Dále na to, jak sestry pečují o pacienty s tracheostomií v konkrétní nemocnici. Teoretická část práce zahrnuje obecné kapitoly pojednávající o problematice tracheostomií, ale i kapitoly, které se přímo zabývají ošetřovatelskou péčí o pacienty. Empirická část diplomové práce charakterizuje vybraný soubor respondentů a blíže popisuje metodiku průzkumu, vyhodnocení cílů a statistické vyhodnocování hypotéz a následně jsou v ní prezentovány výsledky průzkumu. Jedním z cílů práce bylo vytvořit informační materiál (manuál) pro sestry pečující o pacienta s tracheostomií.