Hodnocení bolesti a její léčba u dospělých pacientů z pohledu sester intenzivní péče - Osičková, Lucie (2016)
Cílem diplomové práce bylo zjistit, jak sestry sledují, hodnotí bolest a její následnou léčbu na jednotkách intenzivní péče, anesteziologicko-resuscitačním oddělením a oddělení urgentního příjmu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou. Teoretická část se zabývá především definováním pojmu bolest, rolí sestry intenzivní péče, hodnocením bolesti a léčbou bolesti. V empirické části jsou vyhodnoceny výsledky průzkumu. Data jsem získala formou dotazníkového šetření a výsledky dokumentuji tabulky a grafy.