Vnímání funkce mentora v klinické praxi intenzivní péče - Nedomová Bártová, Markéta (2016)
Diplomová práce se zabývá názorem všeobecných sester na vnímání funkce mentora klinické praxe v oboru intenzivní péče. Je rozdělena na dvě části. První část je věnovaná problematice motivace, spokojenosti a fluktuace v ošetřovatelství a dále mentoringu v podobě teoretického vysvětlení pojmu mentor a jeho role. Pozornost je dále věnována vzdělávání a certifikovanému kurzu Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence. V neposlední řadě se tato teoretická část zabývá výhodami mentoringu. Empirická část je zaměřena na analýzu dat souvisejících s vnímáním osoby mentora klinické praxe všeobecnými sestrami a zjištěným současným stavem celé problematiky v českém ošetřovatelství, včetně stanovené platné legislativy.