Dočasná kardiostimulace v práci sester na jednotkách intenzivní péče - Šímová, Romana (2016)
Diplomová práce se zabývá dočasnou kardiostimulací. Teoretická část shrnuje obecné poznatky o kardiostimulaci, jsou zde popsány jednotlivé způsoby dočasné kardiostimulace a problematika ošetřovatelské péče o pacienta s dočasnou kardiostimulací. V empirické části jsou obsaženy výsledky dotazníkového šetření zaměřené na znalosti sester o dočasné kardiostimulaci a na zvyklosti v péči o pacienta s dočasnou kardiostimulací. Součástí práce je doporučení pro péči o pacienta s dočasnou kardiostimulací.