Adaptační proces u všeobecných sester v intenzívní péči - Donutilová, Hana (2016)
Diplomová práce se zabývá adaptačním procesem v intenzívní medicíně, problémy a úskalími, které ho provázejí. Značná část práce se zabývá osobností mentora a jeho vlastnostmi. Výzkumné šetření je založeno na kvalitativním výzkumu, který byl proveden formou polostrukturovaného rozhovoru. Analýza a interpretace dat poskytuje informace o tom, jak je vnímán adaptační proces a osobnost mentora sestrami. Tato diplomová práce by měla být inspirací pro management nemocnice při aktualizaci a sestavování adaptačního procesu a pro tvoření programu školících pracovníků.