Znalost EKG křivky sester pracujících na JIP - Pešková, Kateřina (2016)
Diplomová práce se zabývá znalostí EKG křivky sester pracujících na jednotce intenzivní péče. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a empirickou. Teoretická část je rozdělena na kapitoly, ve kterých se pojednává o anatomii srdce, EKG křivce a její historii, patologiích EKG křivky. Dále pojednává o vzdělávání a kompetencích sester oblasti EKG. Druhá empirická část práce se zabývá analýzou dat získaných pomocí dotazníkového šetření. Dále statistickým zpracováním dat a následným vyhodnocením výsledků, stanovených cílů a hypotéz.