Management mimořádných událostí v přednemocniční neodkladné péči - Kudrna, Zbyněk (2016)
Diplomová práce je rozdělena do dvou části. První (teoretická) část je svým obsahem členěna do 5 kapitol (Bezpečnostní systém ČR, Mimořádné události, Integrovaný záchranný systém, Zdravotnická záchranná služba a mimořádné události, Krizová připravenost poskytovatele zdravotnické záchranné služby). Úkolem je objasnit nejdůležitější prvky ve sledované problematice související s mimořádnými událostmi. Druhá (empirická) část je založena na kvantitativním průzkumu metodou originálního (nestandardizovaného) dotazníku. Cílem práce je zmapovat znalosti členů výjezdových skupin ZZS SČK o řešení mimořádné události v přímém kontextu se vzděláváním v rámci krizové připravenosti. Na základě zjištěných výsledků optimalizovat systém vzdělávání v oblasti mimořádných událostí.