Ošetřovatelská péče o centrální žilní katétry se zaměřením na katétrové infekce - Březovská, Michaela (2016)
Ošetřovatelská péče o centrální žilní katétry je technicky náročná a specializovaná oblast. Katétrové infekce patří mezi závažné komplikace, které vznikají nejčastěji na základě neasepticky poskytované péče a mohou nemocné ohrožovat bezprostředně na životě. A proto je důležité mít znalosti týkající se této problematiky a znát i specifika k poskytované péče.Práce se skládá ze dvou částí a tedy teoretické a praktické - empirické části. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit kvalitu ošetřovatelské péče o centrální žilní vstupy na oddělení resuscitace a intenzivní medicíny.