Vývoj chřipkové epidemie v Jihomoravském kraji v sezóně 2014/2015 - Šandorová, Ivana (2016)
Ve svojí bakalářské práci jsem se zabývala onemocněním viru chřipky. V teoretické části jsem se zaměřila na popis viru, průběh, příznaky, léčbu a diagnostiku chřipky. Zabývala jsem se prevencí, kterou je především včasné očkování, zejména očkování rizikových skupin, dětí a starších lidí. Laboratorní diagnostika chřipky se děje přímým i nepřímým průkazem. Zaměřila jsem se na průkaz přímý metodou PCR. V experimentální části popisuji soubor pacientů, který mi byl poskytnut z Oddělení klinické mikrobiologie Fakultní nemocnice Brno. Skupinu pacientů jsem rozdělila dle pohlaví, věku a časového vývoje onemocnění a potom dále na dvě skupiny podle pozitivity. Z výsledků jsem zpracovala tabulky a grafy, které jsou uvedené v experimentální části mojí bakalářské práce.