Řízení o přestupcích se zaměřením na postavení obviněného - Koukalová, Beáta (2016)
Rigorózní práce se zabývá nezkráceným řízením o přestupcích před správním orgánem prvního stupně. Charakterizuje a zkoumá jednotlivé etapy a instituty přestupkového řízení. Na jejich pozadí vymezuje postavení obviněného, které analyzuje především s pomocí soudní judikatury. Pozornost věnuje také hmotněprávnímu základu správního trestání a definici přestupku. Vedle toho představuje připravovanou reformou správního trestání a srovnává ji se stávající úpravou. Klade si za cíl vytvořit studii nejvýznamnějších částí přestupkového řízení z pohledu postavení obviněného.