Stresová zátěž perioperační sestry - Zavadilová, Martina (2016)
Bakalářská práce se zabývá stresovou zátěží perioperačních sester pracujících na operačním sále. Teoretická část přibližuje problematiku stresu, jeho příznaky, vývoj, zvládání a prevenci. Dále je definována role sestry v perioperační péči, operační tým,struktura operačních sálů. Empirická část vyhodnocuje vlastní dotazníkové šetření a analyzuje hypotézy. Cílem bakalářské práce bylo popsat charakteristické stresové faktory, vnímané pocity a definovat potřeby perioperačních sester související s jejich prací.