Informovanost pacientů o rehabilitačním režimu po operaci totální endoprotézy kyčelního kloubu při přijetí na rehabilitační oddělení Odborného léčebného ústavu Jevíčko - Khýrová, Jaroslava (2016)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Khýrová Jaroslava Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Název práce: Informovanost pacientů o rehabilitačním režimu po operaci totální endoprotézy kyčelního kloubu při přijetí na rehabilitační oddělení Odborného léčebného ústavu Jevíčko Vedoucí práce: Mgr. Petra Juřeníková. Ph.D. Počet stran: 105 Počet příloh: 3 Rok obhajoby: 2016 Klíčová slova: totální endoprotéza kyčle, rehabilitační režim, komplikace po TEP kyčle, informovanost Bakalářská práce zjišťuje rozsah informovanosti o rehabilitačním režimu klientů po TEP kyčelního kloubu. Teoretická část popisuje historii a vývoj aloplastik, anatomii kyčelního kloubu, typy endoprotéz, indikace k operačnímu výkonu, předoperační přípravu, pooperační průběh, rehabilitační péči a informovanost z hlediska klienta. Empirická část je zaměřena na informovanost o rehabilitačním režimu u klientů s TEP kyčelního kloubu.