Zkušenosti zaměstnanců s mobbingem a bossingem na pracovišti - Sekaninová, Eva (2016)
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku týmové spolupráce ve zdravotnictví, pojednává o komunikaci ve zdravotnickém týmu. Zabývá se možným vznikem konfliktů mezi jednotlivci i skupinami zaměstnanců. Podrobně rozebírá, jak konflikt vzniká, jeho průběh a možná řešení. Dále je zaměřena především na problematiku zvanou mobbing a bossing, která s konfliktem úzce souvisí. V bakalářské práci se shrnují základní poznatky z historie mobbingu a bossingu. Obsahuje i příčiny vzniku mobbingu a bossingu a jejich průběh, osobnosti obětí šikany a osoby, která šikanuje. Detailně shrnuje možnosti obrany, prevence a způsoby řešení celé problematiky. Cílem práce bylo zjištění, zda se ve sledovaném zdravotnickém zařízení zaměstnanci setkali se šikanou, vědí, jak se šikana projevuje a jak se proti ní bránit.