Příprava pacienta ke kolonoskopii - Bláhová, Kateřina (2016)
Název práce: Příprava pacienta ke kolonoskopii, vedoucí práce: Mgr. Petra Juřeníková, Ph.D., počet stran: 106, počet příloh: 4, rok obhajoby: 2016, Souhrn: Bakalářská práce je složena ze dvou částí (teoretické a empirické). Teoretická část pojednává o problematice přípravy pacienta ke kolonoskopii. V úvodu jsou popsány základní metody vyšetřování v gastroenterologii, následně je podrobně popsána příprava pacienta ke kolonoskopii. V závěru je popsáno provedení kolonoskopie a péče po výkonu. Empirická část pojednává prostřednictvím průzkumného šetření o způsobu přípravy ke kolonoskopii, informovanosti a spokojenosti pacientů. Cílem bylo zjistit, která část přípravy je pro pacienty nejobtížnější, kdo je nejčastějším zdrojem informací, hodnocení vlastní informovanosti a porovnání spokojenosti s poskytnutými informacemi v privátním a státním zdravotnickém zařízení. Charakter průzkumného šetření je kvantitativní. Výsledky průzkumného šetření jsou zaznamenána prostřednictvím tabulek a grafů.